”Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Zirvesi” Çalıştayı 24 Mayıs 2017 Tarihinde Gerçekleştirilmiştir. – GİB Duyurusu

480 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmî Gazete’de Yayımlandı. – GİB Duyurusu
11 Haziran 2017
Vergi Dairesi Başkanlıkları Denetim Grup Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. – GİB Duyurusu
16 Haziran 2017

“Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele ve Gelir İdaresinde İdari Kapasitenin Artırılması Teknik Yardım Projesi” (AB Projesi-IPA Bileşen I) kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığınca gerçekleştirilen ”Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Zirvesi” çalıştayı 24 Mayıs 2017 tarihinde, kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenlerin geniş katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL Türkiye gündemi, yapılandırma kanunu, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin önemi ve sağlanan gelişmelerden bahseden konuşmasıyla çalıştay açılışını gerçekleştirmiştir.

PwC Türkiye Başkanı Sayın Haluk YALÇIN ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sayın Gabriel MUNUERA VINALS Türkiye’de kayıt dışı ekonominin azalış seyrinde olduğunu ve Avrupa ülkelerindeki eğilimlere yakınsandığını anlatan konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.

Gelir İdaresi Daire Başkanı Sayın Faruk GÖZÜBÜYÜK kayıt dışı ekonominin sebepleri, sonuçları, kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında hazırlanan eylem planları ve sağlanan ilerlemeler ile gelinen noktayı özetleyen sunumunu gerçekleştirmiştir.

Akabinde, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Semi OKUMUŞ ve PwC Vergi Hizmetleri Lideri Sayın Zeki GÜNDÜZ moderatörlüğünde yürütülen çalıştayın I. oturumunda müzakereli tercih yöntemi kullanılarak katılımcılara çeşitli sorular yöneltilmiş ve Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonomi Algısına ilişkin görüşler alınmıştır.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Rıza ÇELEN ve PwC Türkiye Mevzuat, Eğitim ve Araştırma Başkanı Sayın Recep BIYIK moderatörlüğünde gerçekleştirilen II. oturumda yine müzakereli tercih yöntemi kullanılarak katılımcılara çeşitli sorular yöneltilmiş ve Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonomi ve Kayıt Dışılığın Yoğun Olduğu Sektörlere ilişkin görüşleri alınmıştır.

Çalıştayın III. oturumuna ise Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Mahmut SÜTÇÜ ve PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Bilgütay YAŞAR moderatörlük etmiş ve aynı yöntem kullanılarak Türkiye’de Gönüllü Uyumun Artırılması ve Vergi Uyum Maliyetlerinin Azaltılması İçin Yapılması Gerekenlere ilişkin görüşler alınmıştır.

Gelir İdaresi Daire Başkanı Sayın Faruk GÖZÜBÜYÜK ve PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Ersun BAYRAKTAROĞLU moderatörlüğünde yürütülen çalıştayın IV. oturumunda ise müzakereli tercih yöntemi kullanılarak Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Mevcut Yasal Düzenlemeler, Öneriler ve Beklentilere ilişkin görüşler alınmıştır.

Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL’, Türkiye gündemi, yapılandırma kanunu, kayıt dışı ekonomi ile

mücadelenin önemi ve sağlanan gelişmelerden bahseden konuşmasını gerçekleştirmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda

PwC Türkiye Başkanı Sayın Haluk YALÇIN ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sayın Gabriel MUNUERA VINALS

ülkemiz ve ülkemiz ekonomisi ile ilgili genel konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.

Gelir İdaresi Daire Başkanı Sayın Faruk GÖZÜBÜYÜK kayıt dışı ekonominin sebepleri, sonuçları kayıt dışı ekonomi ile

mücadele kapsamında hazırlanan eylem planları ve sağlanan ilerlemeler ile gelinen noktayı özetleyen bir sunum yapmıştır. 

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Semi OKUMUŞ ve PwC Vergi Hizmetleri Lideri Sayın Zeki GÜNDÜZ moderatörlüğünde

yürütülen konferansın I. Oturumu; müzakereli tercih yöntemi ile katılımcıların

Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonomi Algısına ilişkin görüşleri çeşitli sorular yöneltilerek oylanmış ve tartışılmıştır.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Rıza ÇELEN ve PwC Türkiye Mevzuat, Eğitim ve Araştırma Başkanı

Sayın Recep BIYIK moderatörlüğünde yürütülen konferansın II. Oturumu; müzakereli tercih yöntemi ile katılımcıların

Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonomi ve Kayıt Dışılığın Yoğun Olduğu Sektörlere ilişkin görüşleri çeşitli sorular yöneltilerek oylanmış ve tartışılmıştır.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Mahmut SÜTÇÜ ve PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Bilgütay YAŞAR moderatörlüğünde

yürütülen konferansın III. Oturumu; müzakereli tercih yöntemi ile katılımcıların Türkiye’de Gönüllü Uyumun Artırılması ve Vergi

Uyum Maliyetlerinin Azaltılması İçin Yapılması Gerekenlere ilişkin görüşler çeşitli sorular yöneltilerek oylanmış ve tartışılmıştır.

Gelir İdaresi Daire Başkanı Sayın Faruk GÖZÜBÜYÜK ve PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Ersun BAYRAKTAROĞLU

moderatörlüğünde yürütülen konferansın IV. Oturumu;  müzakereli tercih yöntemi ile katılımcıların Kayıt Dışı Ekonomiyle

Mücadelede Mevcut Yasal Düzenlemeler, Öneriler ve Beklentilere ilişkin görüşleri çeşitli sorular yöneltilerek oylanmış ve tartışılmıştır.

Müzakereli tercih yöntemi ile gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılara sorular sorularak interaktif katılımları sağlanmıştır.

Müzakereli tercih yöntemi ile gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılara sorular sorularak interaktif katılımları sağlanmıştır.

Müzakereli tercih yöntemi ile gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılara sorular sorularak interaktif katılımları sağlanmıştır.